Kinokulma
Miekkailija
1h 33min
4,00 - 10,00 €
Ahdistusta aiheuttava sisältö
 
Miekkailija
 

Klaus Härön ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Miekkailija-elokuva on päässyt Yhdysvaltojen elokuva-akatemian (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) yhdeksän nimikkeen shortlistille ulkomaisten elokuvien joukosta. Näistä elokuvista valitaan lopulliset viisi Oscar-ehdokasta, jotka julkaistaan 14.1.2016.

"Miekkailijan historiallinen menestys on osoitus yhteistyön voimasta. Oscar- ja Golden Globe -kampanjoiden eri osa-alueilla on työskennellyt todella iso joukko ihmisiä, jotka ovat ylittäneet itsensä. Valtava kiitos heille kaikille. Toivon, että elokuvan menestys toimii suunnannäyttäjänä koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Yhdessä voimme saavuttaa korkeimmatkin tavoitteet. Miekkailija on ensiluokkainen elokuva ja sen tekijät todella ansaitsevat kaiken sen kansainvälisen tunnustuksen minkä elokuva on osaksensa saanut", kertoo tuottaja Kai Nordberg.

Miekkailija valittiin viime viikolla Golden Globe -ehdokkaaksi parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa. Arvostetut Golden Globet jakaa Hollywood Foreign Press Association (HFPA) ja palkintogaala järjestetään 10.1.2016. Edellisen ja ensimmäisen kerran suomalaisella elokuvalla on ollut Golden Globe -ehdokkuus elokuvalla Valkoinen peura, joka myös voitti palkinnon.

Miekkailija on Suomen vuoden 2016 virallinen edustaja ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Miekkailija-elokuva on aloittanut Suomen elokuvahistorian ensimmäisen joukkorahoitetun Oscar-kampanjan Indiegogossa. Joukkorahoituksella kerätään elokuvan markkinointiin riittäviä resursseja, jotta se voi kilpailla uskottavasti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta ja -palkinnosta. Kampanjan tavoite on tehdä Miekkailijasta ensimmäinen Oscarin voittanut suomalaiselokuva.

Miekkailija on Härön viides kokoillan elokuva. Sen ensi-ilta oli Suomessa maaliskuussa 2015 ja elokuva jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuvan on tähän mennessä Suomessa nähnyt jo yli 58 000 katsojaa.

Synopsis

Nuori tuntematon mies, Endel, saapuu Haapsaluun 1950-luvun alussa. Hän on jättänyt taakseen Leningradin valtion urheiluyliopiston pakoillakseen Neuvostoliiton salaista poliisia. Haapsalussa hän saa viran opettajana ja alkaa vetää lapsille urheilukerhoa. Endel alkaa vihkiä lapsia suureen intohimoonsa – miekkailuun. Tämä ajaa hänet törmäyskurssille koulun rehtorin, kommunistisen byrokraatin kanssa.

Endel oppii rakastamaan ja pitämään huolta lapsista, joista suuri osa on neuvostomiehityksen jäljiltä orpoja. Miekkailusta muodostuu lapsille itseilmaisun muoto ja Endelistä heille miehen malli.

Rehtori selvittää Endelin taustan. Lapset haluavat lähteä Leningradiin valtakunnalliseen koululaisten miekkailuturnaukseen. Endel joutuu tekemään valinnan; viekö hän lapset Leningradiin ja riskeeraa oman vapautensa vai aiheuttaako hän heille pettymyksen valitsemalla oman turvallisuutensa ja ikuisen pakoilun.

 
 

Ei esityksiä valittuna päivänä

 
|
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 
Sijainti: Kinokulma / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com